10 Temmuz 2013 Çarşamba

2000 Delegasyonu


"Vote for Palpatine. Vote for the Empire. Make Mon Mothma vote for him too. Be good little Senators. Mind manners and keep your heads down. And keep doing all those things we can' t talk about. All those things I can't know. Promise me, Bail."

- Padme Amidala during the Declaration of A New Order.

Aynı galakside karışık zamanlarda, Yönetime Sadık Kalanlar Komitesi Senatörleri ve diğer politik figürlerin Şansölye Palpatine' e Klon Savaşları' nı bitirmesi için verdikleri 2000 Dilekçesi vererek 2000 Delegasyonu' nu oluşturmuşlardır. Delegeler,  Şansölye' nin Klon Savaşları' nın sonu yaklaşırken yedek güçleri dahi ortaya sürmesinden rahatsız olmuşlardır. Birçok delege Cumhuriyet'te demokrasinin geleceği için korkuya kapılmışlardır. 

Galaktik İmparatorluk kuruluşunda, Emperyal İstihbarat Teşkilatı, Delegasyon' dan 63 kişiden fazlasını tutuklamışlardır. Neredeyse çoğu geçici olarak gözaltına alınmışlardır. Bu da İmparator' un gelecek için herkese çekinmeden göstebileceği bir uyarıdır.

Kashyyk Savaşı' na müteakip, Delegasyon' un yarısı 2000 Dilekçesi' nden imzalarını çekmişlerdir. Geri kalanlar ise Palpatine yönetimine sessiz karşıtlıklarını sürdürüp, Ghorman Katliamı' nda uyanış ve Cumhuriyetin Yeniden Kurulması İttifakı' nın temellerini atmışlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder