29 Haziran 2013 Cumartesi

Tarkin Doktrini



Merhaba!

Bu yazımızda yine o uzak galakside İmparatorluk sonrası bahsettiğim sert ve gaddarca uygulamalardan bahsedeceğim. Her ne kadar Eski senatör, Şansölye ve sonradan imparator Palpatine' ın o meşhur konuşmasında bahsettiği çöğunluğun yönettiği imparatorlukta maalesef ayrılıkçı seslere, Cumhuriyet' te olduğu gibi hoşgörü ile davranılmamaktadır. Zira İmparatorlk artık çoğunluğu sesidir, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan o günlerde daha fazla ayrılıkçılığa göz yumulamaz.(5-0 BBY* arasında olduğunu tahmin ediyorum çünkü 0 BBY' de bir arbedede hayatını kaybetti Tarkin.)

Tarkin Doktrini' nin ne olduğundan biraz bahsedecek olursak, 5 kısa maddeyle özetleyebiliriz:

- Çalkantılı sistemlerde üstbölgeler(oversectors) kurulacaktır. Bu sistemlerde kurulan bölgeler, isyankâr hareketleri izleme ve karşı hareket izleme imkanı sağlayacaktır. Standart bölgelerin sınırlarına bakılmaksızın oluşturulacak bölgelerde, İmparatorluğun diğer bölgelerine göre daha fazla kuvvet bulundurulacaktır. Buradaki temel amaç küçük çaplı isyancı faaliyetlerin, büyümeden, bir tehdit haline gelmeden durdurmaktır. Üç sektör grubun ortalaması bir Üstbölge'de yer alacaktır.
- Her Üstbölge'ye direk olarak İmparator' a bilgilendirmede bulunacak  bir kişi atanacaktır. Bilgilendirmenin geciktirilmesi  ile politik fırsatlar sağlayacak İmparatorluk  danışmanları etkisizleştirilmiştir.
- İletişim kaynaklarının geliştirilmesi ve Üst Bölge yönetiminin altındaki her bir sektör grubunun bayrak gemilerinde yenilenmiş HoloNet alıcı verici yerleştirilmesi yanı sıra benzer bir altyapı yenilemesinin İmparator' un bayrak gemisinde ve İmparatorluk Merkezi'ne(yani Coruscant'a) yerleştirilmesi
- Galaksinin başa çıkılamayan bölgeleri ile gücün kendisi ile değil; gücün yarattığı korku ile kontrol altına alınması* Çoklu çstbölge grupları ve medyakontrol altında tutularak yaratılacak olağanüstü koordinasyon vasıstasıyla, bütün vatandaşlar üzerinde ezici bir güç izlenimi oluşturulacaktır. Böylece direnmenin manasız olduğu fikri aşılanacaktır.(Resistance is futile.)
- Yeni ve daha güçlü yıldız gemileri ve silahların araştırılması ve geliştirilmesine devam edilerek, isyancı sistemlerde korkunun arttırılması. Vatandaşlara her türlü baskın, hücuma karşı koyabilecek bir silahı, İmparatorluğun sembolü olabilecek bir silahın tanıtımı. Nam-ı diğer Ölüm Yıldızı(Death Star)

Bu kararları açıklamam bundan sonraki yazıları ve İmparatorluğun geleceğini açıklamam için önem arz edeceği için bu yazıyı burada kesiyorum. 

Saygılarımla


"The more you tighten your grip, Tarkin, the more star systems will slip through your fingers."

Princess Leia

"Rule through fear of force rather than force itself" Grand Moff Tarkin

"Rule through fear instead of through idealistic goverment agencies..." - Palpatine' in cümleyi kendine göre modifiye edişi

Referanslar:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder