9 Temmuz 2011 Cumartesi

Belediye Otobüslerindeki Kadın Dayanışması

Şayet Belediye ve Özel Halk Otobüsleri ile seyahat ediyorsanız, şikayet etmek dışında yapacağınız enteresan gözlemler de var. Otobüsler için hanedan rengi olan mor seçilmesini es geçerek otobüsteki kadın dayanışmasından bahsetmek istiyorum.

Erkeklerin iş, sanat, spor, politik vb. amaçlar uğruna örgütlenme konusunda başarılarını bugüne dek gördük fakat kadınlar için aynı örgütlenme masonik bir örgütmüşçesine gizli ve acımasız. Örneğin yer verilmediğini gördüğü örgüt arkadaşının mağduriyetini üzerine, örgütün otobüste bulunan bir diğer üyesi hemen haksızlığa uğradığını düşündüğü örgüt arkadaşı için küçük çaplı bir basın toplantısı ardından Dreyfus Savunması benzeri bir savunma ile hakkı hak sahibine vererek, bir sonraki durağa mutlulukla ilerlemektedir. Üstelik otobüsün tek hakimi, tiranı olan şoför ve koşullara bağlı olarak varsa muavinini de henüz çözemediğim bir şekilde sindirerek Direktuarlar gibi otobüsün yönetimini ellerinde tutmaktadırlar.

Sözlerime burada son verirken, bu örgütü ifşa ettiğim için Kadın Dayanışması bindiğim her otobüsten beni durağıma varamadan inmeye zorlamakla kalmayıp, Elbe Adası' na acımadan yollayabilir.


Saygılarımla



vive l'Empereur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder