10 Kasım 2009 Salı

Kelaynak Altyapısının Geliştirilmesi

Kelanynak kuşları ile ilgili hiç görmediysem 50 kez haber görmüşümdür. Nesli git gide tükeniyor,Bilecik' te korunsunlar ama senelerdir korunmalarına rağmen yine 83 tane gibi cazip bir sayıdalar. Yani desek ki her ile bir tane verelim inan olsun Musul, Kerkük bize geçse açıkta kalırlar. Ben de böyle bir açılım yapayım istedim. Güzeldi çirkindi, nesini koruyorsunuz yahu bunun veya bir çirkinlik belirtisi olarak kelaynak kuşunu göstermekten kaçınacağım belirteyim. Artık yeni bir şeyler söylemek lazım. Kelaynaklar için bile olsa...
Bu arada son araştırmalarım bu sayının 100'ü aştığını söylüyor gözümüz aydın. Her ile bir ya da 100' e kadar il yapalım. Gerçi plakalarımıza 100 sığmaz bu yüzden yeni bir yapılanmaya bile gidilebilir bu hususta hem yeni bir gelir kaynağı, sektörleri hareketlendirebiliriz de.
Bilecik şehrinin simgesi, belediyesinin amblemi kelaynak mı?
Güzel olabilir zira California Beylerbeyliği' nin simgesi nasıl ayı ise... Bilecik de bunu yapmalı Hayvanlarımızla barışık olalım itlaftan çekinelim.

Zaten Kelaynaklarımıza sahip çıkın güzel çirkin ayırmayın. Bak kivilerin soyu tükendi bitti gitti. Kim istemezdi o hayvanları görmek, Avustralyalılar koymasın mı belediyenin sembolüne?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder