20 Haziran 2011 Pazartesi

Western Filmler Üzerine Manifesto

Annemle röportaj olarak düşündüğüm yapı yıkılıp manifesto halini alınca ben de akışına bıraktım. Böylece ilk manifestomu da yayınlamış olacağım:

Kısa ve Öz

Western filmleri, bir çapulcu fiyaskosudur!

Öncelikle bir "Saloon" ve onun kıytırık bir kapısı olması gerek. Çünkü kapı sürekli tekmeyle açılıyor. İçeride ise 3, 5 masa ve her masanın başında yüzünü karartmış adamlar şart. Birbirlerine laf atıyorlar. Barın üzerinde fır fır etekli bir fahişe muhakkak olması gerek. Tahminimiz o yönde ki Saloon' un üst katı genelev. Üst kattaki odaların ortasında yıkanma teknesi hatta sefilliğin arttığı filmlerde tahta fıçı şart namenin önceliklerinden.

Filmin konusu ise Saloon' un kapısından çıkarken kadın ana karakterimize bakıyor. Kavga, gürültü, toz topaç....Hani ayakkabı tamircilerinin giydiği deri önlük var ya. Hah! onun aynısını ana karakterimiz ve baş kötü karakter giyiyor. Ayırt etmekte güçlük çekmeyin istiyorum. Bunlara ek olarak atın tepesinde, kollar püsküllü bir de kirli bir şapka şart. Ortalığı toza dumana boğarak bir yerlere gitmen gerek. Çöl de olabilir. Diğer kasabaya da olabilir.

Yani özetle;

1.Şerif
2.Çapulcu reisi(tercihen deri önlüklü)
3.1 fahişe
4.3-4 tane de çirkin suratlı çapulcu(adamı kovalamak maksadıyla)


Kızılderili versiyonlarında ise bu gruba ek olarak;

1.Kızılderili reisi
2. Örgü saçlı bir kızılderili kızı
3. Ortada sürekli kaynayan ocak veya tütsü
4. Arada bir de atasözü, deyiş falan


bu filmler için yeterli iken güzel kardeşim TRT ilk açıldığı günden beri niye her Pazar Western filmi yayınlıyor. Hadi onlar yayınladı bir gelenek, değerli izleyici sen hala Tommiks, Teksas ve izlediğin 100' ü aşkın filme rağmen hala nasıl izleyebiliyorsun?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder