30 Haziran 2011 Perşembe

İade-i İtibar

Geek Kümesi'nin en kesişik elemanı olan Star Wars Saga'nın bir karakterine iade-i itibar talep ediyorum.

Serinin başından beri bir en az bir droid tümeni, bir tabur droidekas ve adını sayamadığım bir sürü robotik numarayı metalurji sektörüne hurda olarak kazandırmış olan Obi-Wan Kenobi bunu çoktan hak etti. Günümüzde de yaşasa da galaksimizdeki hurda fiyatları bu kadar hareketli olmasa.

Tabi bunların yanı sıra Darth Maul, General Grievous, Anakin Skywalker! gibi nice koçyiğitleri dize getirip, Klon Ordusu' nun Balyoz Darbe Planı gibi bir hareket içinde olduğunu ortaya çıkarmış, bunun yanı sıra esprileriyle canımıza can katmış ismi ile müsemma bir Jedi'dir. En sonunda da artık Jedi gücünden iyi sıhatte olsunlara karışıp, telepati yoluyla can damarımızdan yakın hale gelmiştir.

Anakin Skywalker' ın da bir manzumesinde belirttiği gibi;

"Obi-Wan Kenobi yedi düveli dize getirmiş, Usta Yoda kadar güce hakim, Mace Windu gibi bileği bükülmez bir kılıç üstadıdır. Yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki o büyük dahi çağımızda Jedi'lara nasip oldu. Obi-Wan Kenobi'nin dehasına karşı elden ne gelirdi." diyerek sözlerimi noktalıyorum.

Üşüyoruz Master

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder